Teamontwikkeling

Psychologische veiligheid en teamcoaching
Maak een afspraakContact

Samen bewegen we vooruit

 

In deze veranderende wereld is de ondersteuning bij de groei en ontwikkeling van leidinggevenden en medewerkers binnen een team van onschatbare waarde. Bureau Interne Zaken biedt begeleiding in de teamontwikkeling door teamcoaching en het vergroten van de psychologische veiligheid.

Onze interventies zorgen voor stappen in een betere samenwerking,  bespreekbaar maken van de onderstroom, optimaliseren van een gezonde werkomgeving en het versterken van de team.

We bieden een luisterend oor, doeltreffend advies, praktische trainingen en coachende begeleiding, zowel individueel als in teamverband. Door deze aanpak worden problemen zichtbaar, opgelost en/of voorkomen.

Met ruime ervaring in organisatie- en teamdynamieken en het bevorderen van psychologische veiligheid binnen teams, staan wij klaar om uw organisatie te ondersteunen!

Teamontwikkeling

Wat maakt het team sterk en hoe werkt het nog beter samen. Met elkaar aan de slag voor de toekomst.

U

Psychologische veiligheid

Leer als team productief met elkaar in discussie gaan en werk hierdoor aan een open werkomgeving.

Coaching

Teamcoaching en begeleiding vanuit de positieve psychologie. Praten, reflecteren, inzichten  en verankeren.

Extern vertrouwenspersoon

Geef medewerkers de ruimte om in vertrouwen over ongewenste omgangsvormen te praten.

Over Monique 

Teamcoach & procesbegeleider

Met haar rijke ervaring in Nederland en het Caribisch gebied is Monique dé expert om met uw team aan de slag te gaan.

Op een toegankelijke manier weet Monique, dankzij haar persoonlijkheid, kennis en ervaring in zowel de (semi) overheid als ook het bedrijfsleven, gevoeligheden binnen het team naar boven te halen en in beweging te krijgen. Haar doel is het vergroten van de sociale en psychologische veiligheid met als resultaat een goed functionerend team, een verlaging van het verzuimpercentage en het team weer met elkaar te laten lachen. Lachen zonder reden!

Bureau interne zaken heeft een inclusieve houding en staat open-minded in het leven. Duidelijk, eerlijk en integer.

Monique van Maalsen Organisatieadviseur

“Monique vraagt door waar het ongemak begint!”

Bureau Interne zaken is dé partner op het gebied van psychologische veiligheid.

Wellicht ken je het gevoel dat je een kamer binnenkomt en direct weet dat je iemand kunt vertrouwen. Malcolm Gladwell beschreef dat in zijn boek Blink als The art of thin slicing. Dat gevoel krijg je direct bij Monique van Bureau Interne Zaken. Iets wat noodzaak is als je aan de slag wil met psychologische veiligheid binnen teams.

Expertise en empatisch

Het is niet alleen een expert in haar vakgebied maar eveneens zeer empathisch, stelt de juiste vragen en vraagt door als dat nodig is. Ik kan een samenwerking van harte aanbevelen.

Maarten van Ham

CEO, 1412 Marketing & Media

Ik wil graag mijn ervaring delen over de begeleidingssessies die het MT van het KPCN en ikzelf hebben gehad van Bureau Interne Zaken.

Dankzij twee sessies met ons team, begeleid door het bureau, kan ik met zekerheid zeggen dat dit van enorme meerwaarde was. De uitleg was helder, eenvoudig en zeer effectief.

Ik raad iedereen aan om gebruik te maken van de begeleidingssessies van Bureau Interne Zaken ongeacht de aard ervan.

Topwerk geleverd.

Steven Senior

Afdelingshoofd Opsporing, Korps Politie Caribisch Nederland

Procesbegeleiding management

Teamsessie Strategisch HRM politie BonaireGeef het managementteam de boost die het nodig heeft met onze professionele begeleiding. Tijdens missie-visie dagen, teambuilding, jaarplansessies en het verbeteren van onderlinge samenwerking, staan wij klaar om jullie managementteam te helpen focussen.

Onze ervaren facilitators zullen het team begeleiden bij het definiëren van een heldere visie, het smeden van sterke teambanden en het ontwikkelen van effectieve samenwerkingsstrategieën. Samen creëren we een omgeving waarin elk individu zijn potentieel kan benutten en waarin het collectieve succes van het team centraal staat.

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij de offline of strategie dag  succesvol kunnen begeleiden. 

 

Psychologische veiligheid, wat is dat?

Psychologische veiligheid is de sleutel tot succesvolle teams. Het is een essentieel element dat bijdraagt aan een positieve werkomgeving waarin vertrouwen wordt vergroot.

Door psychologische veiligheid durven medewerkers zich uit te spreken, worden fouten besproken en ideeën uitgewisseld. Dit leidt tot een betere samenwerking, verbeterde resultaten en medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn.

Ontdek het geheim van psychologische veiligheid en ervaar hoe het een positieve impact heeft op jouw team. Teamontwikkeling door psychologische veiligheid en teamcoaching.

Teamontwikkeling

 

In een teamontwikkelingstraject leren de teamleden om open en constructief met elkaar te discussiëren, wat leidt tot het vaststellen van nieuwe groepsnormen en het versterken van de samenwerking. Wat maakt ons een hecht en succesvol team?

Geïnspireerd door de positieve psychologie en denkers zoals Edmondson, Lencioni, Covey en James Kerr, zetten we de eerste stappen naar een open en veilige werkomgeving. Dit is de cruciale basis voor een goed functionerend en succesvol team!

 

.

Alleen een feedbacktraining?

In een team waar geen sprake is van psychologische veiligheid zal alleen een feedbacktraining niet het gewenste resultaat geven. Als mensen zich eerst veilig voelen, durven zij pas om inhoudelijke feedback te geven.

Organisatieopstellingen

Krijg meer inzicht in de dynamiek binnen de organisatie? Wil je de onderlinge relaties en communicatie verbeteren voor een productievere werkomgeving?

Bij Bureau Interne Zaken bieden wij organisatieopstellingen aan. Dit is een krachtig instrument om verborgen patronen en spanningen binnen het team bloot te leggen.

Klaar om de volgende stap te zetten in de groei van het managementteam als kartrekkers voor de gehele organisatie?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze managementbegeleiding het team succesvol kan begeleiden.